Filtrează după:
Gradul rimei
Număr de silabe
Parte de vorbire
Mergi la: definiții DEX și sinonime
Cuvinte care rimează cu "naiba":
SusRime de gradul 2:
SusRime de gradul 3:
SusRime de gradul 4:
limba
iarba
boaba
porumba
vorba
araba
silaba
proba
alba
schimba
podoaba
curba
slujba
soba
strâmba
paguba
toba
graba
treaba
barba
buba
ba
bomba
aproba
baba
plimba
întreba
îngloba
laba
roaba
salba
dezaproba
holba
vrajba
scârba
gloaba
serba
gamba
ciorba
turba
sârba
aba
degeaba
reproba
preschimba
înșuruba
huluba
duba
sucomba
perturba
taraba
înjgheba
jalba
gheba
caraba
tromba
scoaba
masturba
stamba
tuba
lamba
plomba
nalba
halba
cocioaba
tolba
exacerba
garderoba
catacomba
cujba
tumba
tulumba
hecatomba
șuba
soarba
cloamba
hruba
roba
boamba
drâmba
rumba
cosoroaba
monosilaba
trâmba
conturba
jamba
incumba
recurba
jimba
dezbumba
incuba
deșuruba
îmbumba
coarba
samba
guba
încujba
haraba
zurba
leoarba
engoba
flamba
scoroamba
izba
columba
zgârcioaba
rubarba
jerba
broajba
intuba
înierba
loba
lodba
ohaba
deroba
autoduba
scroamba
alimba
marimba
ujba
metalimba
teorba
saxotromba
zdroaba
surplomba
subarba
coștoroaba
angoba
selba
contraproba
incurba
burba
solba
reînșuruba
geaba
contracurba
polaba
talaba
Sus
Sus
Definiții din DEX:
NÁIBA s. f. art. (Fam.; adesea în imprecații) Dracul, diavolul. ◊ Loc. adj. și adv. Al naibii (de...) = grozav, teribil, foarte, peste măsură (de...). ◊ Expr. A da de (sau a vedea pe) naiba = a o păți, a da de bucluc, a-și găsi beleaua. A da (sau a lăsa pe cineva sau ceva) naibii (sau la naiba) = a nu se mai interesa (de cineva sau de ceva), a renunța la... A nu avea nici pe naiba = a se simți bine, a fi perfect sănătos, a nu avea absolut nimic. – Et. nec.
NÁIB//A f. Una din numirile populare ale diavolului. ♢ La ~! se spune, când cineva vrea să se lepede de ceva. Ce ~! se spune pentru a exprima nerăbdarea sau nemulţumirea. Al ~ii! se spune pentru a exprima mirarea. Dat ~ii a) care pricinuieşte multă bătaie de cap; b) care este foarte dezgheţat şi descurcăreţ. Pe ~! se spune pentru a nega ceva. Nici pe ~ absolut nimic. A căuta pe ~ a se aventura în ceva, care poate avea urmări neplăcute. A da de ~ (sau a vedea pe ~) a nimeri într-o încurcătură. A da (sau a lăsa) pe cineva sau ceva la ~ (sau ~ii) a renunţa la cineva sau ceva. Du-te (sau fugi) la ~! sau du-te ~ii!, lua-te-ar ~!, fire-ar (sau fir-ar) al ~ii (să fie)! se spune pentru a exprima o imprecaţie sau un blestem. [G.-D. naibei] /Orig. nec.
» mai multe definiții (dictionarroman.ro)NÁIB//A f. Una din numirile populare ale diavolului. ♢ La ~! se spune, când cineva vrea să se lepede de ceva. Ce ~! se spune pentru a exprima nerăbdarea sau nemulţumirea. Al ~ii! se spune pentru a exprima mirarea. Dat ~ii a) care pricinuieşte multă bătaie de cap; b) care este foarte dezgheţat şi descurcăreţ. Pe ~! se spune pentru a nega ceva. Nici pe ~ absolut nimic. A căuta pe ~ a se aventura în ceva, care poate avea urmări neplăcute. A da de ~ (sau a vedea pe ~) a nimeri într-o încurcătură. A da (sau a lăsa) pe cineva sau ceva la ~ (sau ~ii) a renunţa la cineva sau ceva. Du-te (sau fugi) la ~! sau du-te ~ii!, lua-te-ar ~!, fire-ar (sau fir-ar) al ~ii (să fie)! se spune pentru a exprima o imprecaţie sau un blestem. [G.-D. naibei] /Orig. nec.
Sus